Tárolás

 

Egy mai korszerű bútoron alig van ajtó. A beidegződés, miszerint a lábas oda való, annyiban igaz, hogy ezeknek valóban hely kell. Ha viszont "alulról-hátulról" kell kivenni valamit - földig hajolva, és kirámolni minden előtte lévőt -, akkor megtanulja az ember értékelni a kényelmesen kihúzható fiókot, amelyben minden hozzáférhető.

Miért nem volt így régebben?

Egyszerű. Nem volt hozzá technika!

Miért nincs így ma is minden bútornál?

Az olcsó bútor olcsó vasalata, kis teherbírású műanyag oldala erre valóban alkalmatlan. De az elismert gyártók jó minőségű vasalatait erre gyártják - igaz, ennek ára van.

A jól méretezett fiókokban minden elfér, és roppant célszerűen pakolható. Könnyen jár, fékez, és behúzza magát, sőt már olyan is van, amelyik nyitja...

A kamraszekrények a "speiz"-zel nem rendelkező háztartások segítsége. Könnyen kihúzható, átlátható polcain nagy tömegű élelmiszer, felszerelés tárolható. Lehet egyben, nagy magasságú, vagy osztott is.

Gyárilag több szélességben készül, 30-60 cm között, de fiókokkal felépítve gyakorlatilag nincs megkötés.

A felső szekrények ma sokszor vízszintes elrendezésűek, felfelé nyíló ajtókkal. Ez az elrendezés tágítja a teret, virtuálisan növelve a térérzetet. Ez sem divatos - ugyanazon okból, mint a fiók: nem létezett vasalat. Ma már sok megoldás létezik: gázrugók, fékezett gázrugós komplett vasalat egy vagy dupla ajtóra, liftszerűen nyíló kivitel.

Lényeg a stabil, kulturált kivitel.