Labor bútorok

 

Cégünk jelentős tapasztalattal rendelkezik laboratóriumi bútorok gyártásában, amely néhány speciális követelményt is támaszt.

A laborbútorok iparszerű használatra készülnek, nagyobb terhelésre, többszörös a működtetési ciklusra, és általában vegyszereknek ellenálló felületek szükségesek.

Fontos a tisztíthatóság, adott esetben a fertőtleníthetőség. Kombinálni lehet energiaellátással, számítógépes munkahely kialakítással.

Emellett nem hátrány, ha szép a kivitel, kellemes a környezet.

Több fajta munkafelületet kínálunk, a közönséges dekorozottól kezdve a legkeményebb vegyszereket is igen jól tűrő műgyantákig.

Gyártunk teljesen víz alá meríthető kivitelt, inox szerelvényekkel!

Minden bútort készítünk adott méretre, egyedi funkciókra is.

A munkapultok anyaga a körülményektől függően mérsékelten, vagy nagyobb mértékben vegyszerálló. Ellenálló képességét általában rezisztencia táblázat igazolja. Felhasználható a hagyományos munkalaptól, mint kiindulástól a legmagasabb követelményeket kielégítő Durcon*-ig sokféle anyag, sokféle minőségben és természetesen sokféle áron.

A felhasznált csapok nemcsak víz, hanem egyéb anyagok szabályzására szolgálhatnak (gáz, levegő, vákuum stb) és speciális kivitelűek, pl. olíva csatlakozásúak, többszörösen elágazók.

Általában meg kell oldani az energia hozzávezetést, amelyre léteznek készen beépíthető gyári szerelvények, de sokszor jöhetnek szóba egyedi megoldások.

Fontos, hogy utóbbi esetben a biztonságtechnikai ellenőrzést szakipari, jogosítvánnyal rendelkező cég tanúsítsa.

A bútorok felépítése lehet hagyományos, vagy fémvázba épített. Utóbbi élettartama, stabilitása nyilván jóval nagyobb, de jóval magasabb áron.

Általában elmondható, hogy bár a laborbútorok szerelvényei sok mindenben egyeznek más bútorokéval, a nagyobb és állandó igénybevétel jobb minőséget követel. Ezt az olcsóbb gyártmányok sokszor figyelmen kívül hagyják.